Energie vergelijken Hengelo Start met vergelijken en krijg een korting tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Hengelo? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroomleveranciers zoals bijv. UnitedConsumers en Fenor. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hengelo? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder zie je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting. Is het nieuw voor jou? Hier vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Hengelo.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €193

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hengelo? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Eneco €160 €13,33 €1.550,80
3 jaar Eneco €260 €7,22 €1.670,80
5 jaar Eneco €0 €0 €1.790,80

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van deze website vergelijk je razendsnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Hengelo”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Hengelo:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Hengelo die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Westland Infra.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hengelo? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Hengelo zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk sensationele welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €228

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hengelo zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Buggenum.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de voordeligste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hengelo


Stap over naar de goedkoopste energie in Hengelo

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Hengelo (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Sympatieke service
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Tussentijds aanpassen
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Hulp bij overstappen
Prominente acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Direct overstappen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Meerdere contracten
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Persoonlijk advies
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Hengelo

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hengelo? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij moeiteloos de meest betaalbare gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Hengelo). Een passende aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Sellingen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Hengelo.