Energie vergelijken Sellingen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Sellingen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomaanbieders als bijvoorbeeld Clean Energy en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Sellingen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energie. Van elke energieaanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Via deze website blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Sellingen.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €270

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Sellingen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.598,50
3 jaar Essent €200 €5,56 €1.718,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.838,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van deze website vergelijk je supersnel en soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Sellingen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Sellingen:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Sellingen met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Sellingen? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Sellingen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers geven namelijk sublieme welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €185

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Sellingen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Per jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Merselo.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de meest voordelige leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Sellingen


Stap over naar de goedkoopste energie in Sellingen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Sellingen (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
3 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Eenvoudig afsluiten
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele gasprijs
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Hulp bij overstappen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Persoonlijk advies
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Snel oversluiten
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Sellingen

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Sellingen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je gemakkelijk de aantrekkelijkste aanbieder. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Vlagtwedde). Een goedkope leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken De Groeve.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Vlagtwedde.