Energie vergelijken Hengevelde Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Hengevelde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen zoals E.ON of Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Hengevelde? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier zie je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je alle details over stroom, gas en licht in Hengevelde.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €208

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hengevelde? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Oxxio €170 €14,17 €1.550,85
3 jaar Oxxio €270 €7,50 €1.670,85
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.790,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Via onze tool vergelijk je vluchtig en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Hengevelde”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Hengevelde:

 1. E.ON
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Hengevelde waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Endinet Groep.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hengevelde? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Hengevelde zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je sublieme welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €230

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hengevelde zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Buinen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope aanbieder voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hengevelde


Zo vind je de goedkoopste energie in Hengevelde

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hengevelde (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Aangename service
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel overstappen
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
2 jarig contract
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groene energie
1 jarig contract
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Verbruik aanpassen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Nette service
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Hengevelde

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Hengevelde? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij binnen mum van tijd de meest betaalbare aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Hof van Twente). Een betaalbare organisatie ontdekt? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Serooskerke.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Hof van Twente.