Energie vergelijken Buinen Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Buinen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals bijv. UnitedConsumers of Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Buinen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de geldende korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Buinen.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €246

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Buinen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.524,65
3 jaar Engie €150 €4,17 €1.644,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.764,65

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je vluchtig en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Buinen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Buinen:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Buinen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van MAIN Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Buinen? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Buinen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk reusachtige welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €283

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Buinen zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Waverveen.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt direct de goedkoopste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Buinen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Buinen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Buinen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Persoonlijk advies
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Tussentijds aanpassen
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Online account
Interessante kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste prijs gas
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Simpele voorwaarden
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Buinen

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Buinen? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je gemakkelijk de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Borger-Odoorn). Een interessante leverancier kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Meteren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Borger-Odoorn.