Energie vergelijken Henxel Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Henxel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Essent en Vattenfall. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Henxel? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierna bepaal je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je direct de goedkoopste energie. Van elke leverancier check je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Henxel.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €262

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Henxel? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €160 €13,33 €1.622,05
3 jaar EnergieFlex €110 €3,06 €1.742,05
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.862,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze tool vergelijk je vlot en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Henxel”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Henxel:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Henxel waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Innova Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Henxel? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Henxel zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas bieden je daverende welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €288

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Henxel zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Sandfirden.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt eenvoudig de meest voordelige stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Henxel


Ontdek de goedkoopste energie in Henxel

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Henxel (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Online verbruik inzien
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Nette klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele gasprijs
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
2 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs gas
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
3 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel af te sluiten
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Charmante service
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Henxel

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor warm water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Henxel? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij snel de goedkoopste aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Winterswijk). Een goedkope gasmaatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Herbaijum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Winterswijk.