Energie vergelijken Herbaijum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Herbaijum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als Allure Energie of Pure Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Herbaijum? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website blader je door handige info over gas, stroom en licht in Herbaijum.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €250

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Herbaijum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar EnergieFlex €200 €16,67 €1.551,00
3 jaar EnergieFlex €300 €8,33 €1.671,00
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.791,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je rap en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Herbaijum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Herbaijum:

 1. Eneco
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Herbaijum waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Herbaijum? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Herbaijum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers hebben gewoonlijk speciale welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €148

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Herbaijum zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Buitenpost.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de goedkoopste energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Herbaijum


Stap over naar de goedkoopste energie in Herbaijum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Herbaijum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
1 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Overstaphulp
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online verbruik inzien
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Sympatieke service
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Nette klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Behulpzame service
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Aangename service
Prominente acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vriendelijke service
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Herbaijum

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor warm water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Herbaijum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je gelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Franekeradeel). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Sibculo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Franekeradeel.