Energie vergelijken Sandfirden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Sandfirden? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen zoals Engie en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Sandfirden? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker tref je de kosten op jaarbasis en de geldende korting. Is het onbekend voor jou? Via deze website blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Sandfirden.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €254

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Sandfirden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €170 €14,17 €1.595,85
3 jaar Green Choice €310 €8,61 €1.715,85
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.835,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze tool vergelijk je gauw en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Sandfirden”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Sandfirden:

 1. Allure Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Sandfirden met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke type tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Sandfirden? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Sandfirden zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven jouw aantrekkelijke welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €167

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Sandfirden zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Maassluis.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Sandfirden


Ontdek de goedkoopste energie in Sandfirden

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Sandfirden (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs stroom
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Persoonlijke service
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Goede medewerkers
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Behulpzame service
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Overstapservice
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede medewerkers
Goede welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
3 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Sandfirden

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Sandfirden? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je direct de meest betaalbare gasmaatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een aantrekkelijke gas leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Buitenpost.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.