Energie vergelijken Sibculo Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Sibculo? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals Budget Energie of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Sibculo? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Verder kies je de ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vergelijk je meteen de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker check je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Sibculo.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €186

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Sibculo? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €140 €11,67 €1.598,70
3 jaar Qurrent €240 €6,67 €1.718,70
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.838,70

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je gauw en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Sibculo”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Sibculo:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Sibculo waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Sibculo? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Sibculo is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hebben gewoonlijk fantastische welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €252

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Sibculo zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Mheer.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt eenvoudig de meest goedkope energieleverancier voor jou. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Sibculo


Overstappen naar de goedkoopste energie in Sibculo

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Sibculo (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verbruik advies
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste prijs gas
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Online verbruik inzien
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verschillende contracten
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette klantenservice
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Gemakkelijk oversluiten
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Sibculo

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Sibculo? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je gemakkelijk de voordeligste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Hardenberg). Een goedkope gasmaatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken De Hoeve.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Hardenberg.