Energie vergelijken Buitenpost Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Buitenpost? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan stroommaatschappijen als Clean Energy en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Buitenpost? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker zie je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina blader je door alle details over gas, stroom en licht in Buitenpost.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €201

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Buitenpost? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.524,80
3 jaar Budget Energie €180 €5,00 €1.644,80
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.764,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze tool vergelijk je vluchtig en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Buitenpost”. Tip: filter nu ook op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Buitenpost:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Buitenpost waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Vattenfall.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Buitenpost? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Buitenpost is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen geven jouw sublieme welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €144

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Buitenpost zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Weert.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft direct de meest voordelige maatschappij voor jouw woning en verbruik. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Buitenpost


Zo vind je de goedkoopste energie in Buitenpost

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Buitenpost (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Nette service
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Direct overstappen
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste & variabele prijzen
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Inzicht in je verbruik
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Direct overstappen
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Contract wijzigen
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Contract wijzigen
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Sympatieke service
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Buitenpost

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Buitenpost? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je binnen een paar seconden de voordeligste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vind de meest voordelige gas-tarieven voor jouw verbruik (Achtkarspelen). Een voordelige partij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Mheer.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Achtkarspelen.