Energie vergelijken Herkenbosch Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Herkenbosch? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Vrijopnaam of Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Herkenbosch? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vind je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Herkenbosch.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €227

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Herkenbosch? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €210 €17,50 €1.551,05
3 jaar Engie €310 €8,61 €1.671,05
5 jaar Engie €0 €0 €1.791,05

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met onze tool vergelijk je razendsnel en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Herkenbosch”. Je kunt ook filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Herkenbosch:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Herkenbosch waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Allure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Herkenbosch? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Herkenbosch is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hanteren aantrekkelijke welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €248

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Herkenbosch zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Bunde.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jouw situatie. Noemenswaardig: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Herkenbosch


Profiteer van de goedkoopste energie in Herkenbosch

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu snel de goedkoopste stroom in Herkenbosch (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Simpele voorwaarden
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Behulpzame service
Interessante acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Meerdere contracten
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
1 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Herkenbosch

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Herkenbosch? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je eenvoudig de aantrekkelijkste leverancier. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Roerdalen). Een voordelige maatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Sibrandabuorren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Roerdalen.