Energie vergelijken Sibrandabuorren Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Sibrandabuorren? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als De Vastelastenbond en MAIN Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Sibrandabuorren? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder check je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina vind je bruikbare info over gas, stroom en licht in Sibrandabuorren.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €245

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Sibrandabuorren? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €150 €12,50 €1.598,75
3 jaar Green Choice €250 €6,94 €1.718,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.838,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Met onze zoekmachine vergelijk je vlot en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Sibrandabuorren”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Sibrandabuorren:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Sibrandabuorren met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij MAIN Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Sibrandabuorren? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Sibrandabuorren zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hanteren prachtige welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €244

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De toekomstige maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Sibrandabuorren zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Middelaar.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest betaalbare maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Sibrandabuorren


Vind de goedkoopste energie in Sibrandabuorren

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Sibrandabuorren (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel overstappen
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Sympatieke service
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Persoonlijke service
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede medewerkers
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
2 jarig contract
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Vriendelijke service
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Variabele gasprijzen
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Goede medewerkers
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Sibrandabuorren

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Sibrandabuorren? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je nu de voordeligste maatschappij. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een goedkope organisatie kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken De Kiel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.