Energie vergelijken Herkingen Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Herkingen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Vandebron of Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Herkingen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Daarna bepaal je de looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker zie je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Hier tref je alle info over stroom, gas en licht in Herkingen.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €241

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Herkingen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €220 €18,33 €1.551,10
3 jaar Energiedirect.nl €320 €8,89 €1.671,10
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.791,10

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze pagina vergelijk je vlot en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Herkingen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Herkingen:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Herkingen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Anode Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Herkingen? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Herkingen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers bieden je interessante welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €188

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Herkingen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Bunne.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt direct de meest betaalbare stroomaanbieder voor jouw situatie. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Herkingen


Vind de goedkoopste energie in Herkingen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Herkingen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Goede service
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Sympatieke service
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette klantenservice
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Herkingen

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Herkingen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je razendsnel de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Goeree-Overflakkee). Een voordelige leverancier aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Sijbrandahuis.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Goeree-Overflakkee.