Energie vergelijken Sijbrandahuis Start met vergelijken en bespaar wel €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Sijbrandahuis? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals Energieflex of Powerpeers. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Sijbrandahuis? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Verder bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend tref je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Sijbrandahuis.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €232

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Direct een goedkoop energiecontract in Sijbrandahuis? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €160 €13,33 €1.598,80
3 jaar EnergieFlex €260 €7,22 €1.718,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.838,80

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Sijbrandahuis”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Sijbrandahuis:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Sijbrandahuis waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder NLE.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Sijbrandahuis? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Sijbrandahuis zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk sensationele welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €186

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Sijbrandahuis zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Middelburg.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt direct de meest voordelige stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Sijbrandahuis


Ontdek de goedkoopste energie in Sijbrandahuis

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Sijbrandahuis (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Contract wijzigen
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Direct overstappen
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Overstapservice
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Charmante service
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Vriendelijke service
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Betalen in termijnen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Online verbruik inzien
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Sijbrandahuis

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Sijbrandahuis? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij snel & overzichtelijk de meest voordelige aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Dantumadiel). Een aantrekkelijke partij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken De Klomp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Dantumadiel.