Energie vergelijken Bunne Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Bunne? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders zoals Anode Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Bunne? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de geldende korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina check je praktische info over stroom, gas en licht in Bunne.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €260

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Bunne? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €230 €19,17 €1.524,90
3 jaar Essent €200 €5,56 €1.644,90
5 jaar Essent €0 €0 €1.764,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je rap en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Bunne”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Bunne:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Vattenfall

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Bunne waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Powerpeers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Bunne? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Bunne is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hebben gewoonlijk sublieme welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €248

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Bunne zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Drenthe. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Wehe-den Hoorn.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Bunne


Overstappen naar de goedkoopste energie in Bunne

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Bunne (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verbruik advies
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstapservice
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vriendelijke service
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Persoonlijk advies
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Bunne

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Bunne? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je zonder problemen de meest betaalbare maatschappij. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Tynaarlo). Een passende maatschappij kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Middelburg.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Tynaarlo.