Energie vergelijken Hernen Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Hernen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroom maatschappijen als bijvoorbeeld E.ON en Oxxio. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hernen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Hernen.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €222

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan ontvang je een leuke korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hernen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €230 €19,17 €1.551,15
3 jaar Delta €330 €9,17 €1.671,15
5 jaar Delta €0 €0 €1.791,15

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Hernen”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hernen:

 1. Eneco
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Hernen waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Budget Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hernen? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Hernen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders stunten met formidabele welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €283

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hernen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Bunnik.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest aantrekkelijke stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hernen


Zo vind je de goedkoopste energie in Hernen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Hernen (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Goede service
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Contract wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Hernen

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Hernen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij direct de meest betaalbare gas aanbieder. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Wijchen). Een interessante aanbieder kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Siddeburen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Wijchen.