Energie vergelijken Siddeburen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Siddeburen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers als Energiedirect.nl en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Siddeburen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna kies je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder zie je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Siddeburen.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €247

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Siddeburen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €170 €14,17 €1.598,85
3 jaar Engie €270 €7,50 €1.718,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.838,85

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met deze website vergelijk je vluchtig en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Siddeburen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Siddeburen:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Siddeburen waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Siddeburen? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Siddeburen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers stunten met formidabele welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €221

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aanstaande aanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Siddeburen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Middelharnis.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de goedkoopste stroom maatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Siddeburen


Ontdek de goedkoopste energie in Siddeburen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Siddeburen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Contract wijzigen
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
2 jarig contract
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Verbruik aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Tussentijds aanpassen
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Aangename service
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
3 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Meerdere contracten
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Gemakkelijk oversluiten
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Charmante service
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Siddeburen

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Siddeburen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je moeiteloos de meest betaalbare gasmaatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenuit de regio (Slochteren). Een betaalbare aanbieder achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken De Knipe.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Slochteren.