Energie vergelijken Heusden Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Heusden? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Heusden? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder vind je de kosten per 12 maanden en de optionele cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op onze website check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Heusden.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €201

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Heusden? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.551,75
3 jaar Delta €130 €3,61 €1.671,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.791,75

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vlot en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Heusden”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Heusden:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Heusden die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Huismerk Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Heusden? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Heusden zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers hanteren doorgaans fantastische welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €154

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Heusden zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Cadier en Keer.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt direct de meest betaalbare energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Heusden


Overstappen naar de goedkoopste energie in Heusden

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Heusden (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Goede klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel oversluiten
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette service
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jarig contract
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Meerdere contracten
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Heusden

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Heusden? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je moeiteloos de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Asten). Een interessante partij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Sint Hubert.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Asten.