Energie vergelijken Hidaard Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Hidaard? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hidaard? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend check je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Hidaard.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €194

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hidaard? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €110 €9,17 €1.552,05
3 jaar Oxxio €190 €5,28 €1.672,05
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.792,05

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via onze tool vergelijk je supersnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Hidaard”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hidaard:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Hidaard die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hidaard? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Hidaard is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden namelijk sublieme welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €241

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hidaard zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Casteren.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt nu de meest betaalbare maatschappij voor jouw situatie. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hidaard


Overstappen naar de goedkoopste energie in Hidaard

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Hidaard (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Termijnbedrag wijzigen
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Verschillende contracten
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Persoonlijke service
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Verschillende contracten
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Betalen in termijnen
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vriendelijke service
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Persoonlijk advies
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Contract wijzigen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hidaard

Het verbruikte gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hidaard? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je nu de meest betaalbare aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de laagste gastarieven uit de regio (Littenseradiel). Een geschikte gasmaatschappij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Nu ook online: Energie vergelijken Sint Maartensbrug.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Littenseradiel.