Energie vergelijken Hierden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Hierden? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als DELTA en Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Hierden? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vind je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina check je handige info over gas, stroom en licht in Hierden.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €249

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hierden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €120 €10 €1.552,10
3 jaar Qurrent €200 €5,56 €1.672,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.792,10

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hierden”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hierden:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Hierden waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Vattenfall.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hierden? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Hierden is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €271

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hierden zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Castricum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest betaalbare energieaanbieder voor jouw situatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hierden


Stap over naar de goedkoopste energie in Hierden

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu snel de goedkoopste stroom in Hierden (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Snel overstappen
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Persoonlijke service
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Nette klantenservice
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Inzicht in je verbruik
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Overstaphulp
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verschillende contracten
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Overstaphulp
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hierden

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hierden? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij in minder dan een minuut de meest goedkope maatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Harderwijk). Een passende organisatie kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Sint Maartensvlotbrug.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Harderwijk.