Energie vergelijken Hijum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Hijum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals UnitedConsumers en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Hijum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna tref je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker vind je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Via deze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Hijum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €242

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Hijum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.552,25
3 jaar Engie €230 €6,39 €1.672,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.792,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Hijum”. Daarnaast kun je sorteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Hijum:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Hijum waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Pure Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hijum? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Hijum is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hanteren doorgaans gigantische welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €274

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hijum zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Coevorden.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt eenvoudig de meest voordelige maatschappij voor jou. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hijum


Vind de goedkoopste energie in Hijum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Hijum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Aangename service
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste & variabele prijzen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Aangename service
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Online verbruik inzien
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Flexibele gasprijs
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Persoonlijk advies
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Goede klantenservice
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Hijum

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hijum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je in minder dan een minuut de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Leeuwarderadeel). Een passende aanbieder gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Sint Pancras.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Leeuwarderadeel.