Energie vergelijken Sint Pancras Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in Sint Pancras? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals bijv. Vrijopnaam of NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Sint Pancras? Vergelijk energieprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per aanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina tref je praktische info over gas, stroom en licht in Sint Pancras.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €195

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Sint Pancras? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Green Choice €240 €20 €1.599,95
3 jaar Green Choice €170 €4,72 €1.719,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.839,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je gauw en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Sint Pancras”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Sint Pancras:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Sint Pancras die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Clean Energy.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Sint Pancras? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Sint Pancras is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hebben gewoonlijk sensationele welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €269

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aanstaande maatschappij regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Sint Pancras zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Moddergat.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt direct de meest voordelige leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Sint Pancras


Profiteer van de goedkoopste energie in Sint Pancras

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Sint Pancras (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Overstapservice
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Maandelijks bijstellen
Goede aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Aangename service
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Variabele stroomprijzen
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs gas
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Betalen in termijnen
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Online account
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Direct overstappen
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Goede service
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Sint Pancras

Het verbruikte gas bepaalt deels de energienota. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Sint Pancras? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen no-time de meest betaalbare gas aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Langedijk). Een interessante partij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken De Wilp.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Langedijk.