Energie vergelijken Hilvarenbeek Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €280


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Hilvarenbeek? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende aanbieders van stroom als Eneco en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hilvarenbeek? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna tref je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier check je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Hilvarenbeek.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €185

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hilvarenbeek? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Budget Energie €180 €15,00 €1.552,40
3 jaar Budget Energie €260 €7,22 €1.672,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.792,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze tool vergelijk je supersnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hilvarenbeek”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hilvarenbeek:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Hilvarenbeek met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder UnitedConsumers.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hilvarenbeek? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Hilvarenbeek is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden namelijk reusachtige welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €205

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Hilvarenbeek zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Colmschate.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de meest betaalbare energieaanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hilvarenbeek


Zo vind je de goedkoopste energie in Hilvarenbeek

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Hilvarenbeek (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijke service
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Goede klantenservice
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Nette service
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Diverse prijsafspraken
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
2 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vriendelijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vriendelijke service
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hilvarenbeek

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Hilvarenbeek? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij zonder problemen de meest goedkope gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Hilvarenbeek). Een betaalbare maatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Sint-Maartensdijk.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Hilvarenbeek.