Energie vergelijken Hoensbroek Start met vergelijken en bespaar maar liefst €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Hoensbroek? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders zoals bijv. Essent of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hoensbroek? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder vind je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Hoensbroek.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €241

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hoensbroek? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €140 €11,67 €1.552,95
3 jaar Delta €370 €10,28 €1.672,95
5 jaar Delta €0 €0 €1.792,95

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze website vergelijk je rap en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Hoensbroek”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hoensbroek:

 1. Vandebron
 2. Essent
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Hoensbroek met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Coteq Netbeheer.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hoensbroek? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Hoensbroek is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders stunten met goede welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €176

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hoensbroek zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Dalen.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de aantrekkelijkste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hoensbroek


Overstappen naar de goedkoopste energie in Hoensbroek

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hoensbroek (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Online account
Interessante acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Snel af te sluiten
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Online account
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Direct overstappen
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vriendelijke service
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Direct overstappen
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
2 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Diverse prijsafspraken
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Hoensbroek

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hoensbroek? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij binnen no-time de voordeligste gasleverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Heerlen). Een aantrekkelijke leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Slenaken.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Heerlen.