Energie vergelijken Dalen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Dalen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers zoals bijv. De Vastelastenbond en Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Dalen? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder zie je de energiekosten per jaar en de optionele korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze website check je handige info over gas, stroom en licht in Dalen.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €241

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn duurder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Dalen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Totaal
1 jaar NLE €150 €12,50 €1.526,75
3 jaar NLE €250 €6,94 €1.646,75
5 jaar NLE €0 €0 €1.766,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van de vergelijker vergelijk je supersnel en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Dalen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Dalen:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Dalen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Vattenfall.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Dalen? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Dalen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders stunten met immense welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €172

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Dalen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Westhem.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest goedkope energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Dalen


Stap over naar de goedkoopste energie in Dalen

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Dalen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Contract wijzigen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
1 jarig contract
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
2 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Simpele voorwaarden
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Online verbruik inzien
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Direct overstappen
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Nette klantenservice
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Dalen

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor warm water en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Dalen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij zonder problemen de meest goedkope aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenuit de regio (Coevorden). Een interessante organisatie gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Mookhoek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Coevorden.