Energie vergelijken Slenaken Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Slenaken? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. E.ON of Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Slenaken? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna zie je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder check je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina blader je door rijke informatie over stroom, gas en licht in Slenaken.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €213

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Slenaken? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €230 €19,17 €1.600,65
3 jaar Engie €310 €8,61 €1.720,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.840,65

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je gauw en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Slenaken”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Slenaken:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Slenaken die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Slenaken? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Slenaken is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk huizenhoge welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €258

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Slenaken zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Mookhoek.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest voordelige maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Slenaken


Ontdek de goedkoopste energie in Slenaken

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Slenaken (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Hulp bij overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Contract wijzigen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Nette klantenservice
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Nette klantenservice
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Overstapservice
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

ENGIE app
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Charmante service
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verschillende contracten
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Slenaken

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Slenaken? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel de goedkoopste maatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw verbruik (Gulpen-Wittem). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Delfzijl.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Gulpen-Wittem.