Energie vergelijken Hoevelaken Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Hoevelaken? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroomleveranciers zoals bijv. Vrijopnaam en Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hoevelaken? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke verstrekker zie je de prijs per jaar en de beschikbare cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Hoevelaken.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €198

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hoevelaken? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €160 €13,33 €1.553,05
3 jaar Vattenfall €390 €10,83 €1.673,05
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.793,05

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze zoekmachine vergelijk je snel & soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hoevelaken”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hoevelaken:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Hoevelaken die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en met feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Anode Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hoevelaken? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Hoevelaken zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hanteren aantrekkelijke welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €282

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Hoevelaken zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Dalerveen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft meteen de goedkoopste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Hoevelaken


Ontdek de goedkoopste energie in Hoevelaken

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Hoevelaken (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vriendelijke service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Charmante service
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Betalen in termijnen
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Snel overstappen
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Goede medewerkers
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Hulp bij overstappen
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
1 jarig contract
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hoevelaken

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hoevelaken? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij gelijk de aantrekkelijkste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Nijkerk). Een goedkope aanbieder achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Slijk-Ewijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Nijkerk.