Energie vergelijken Slijk-Ewijk Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Slijk-Ewijk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomleveranciers zoals E.ON of Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Slijk-Ewijk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina lees je praktische info over gas, stroom en licht in Slijk-Ewijk.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €255

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Slijk-Ewijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €250 €20,83 €1.600,75
3 jaar Delta €330 €9,17 €1.720,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.840,75

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van onze tool vergelijk je gauw en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Slijk-Ewijk”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Slijk-Ewijk:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Slijk-Ewijk waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van de stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij NLE.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Slijk-Ewijk? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Slijk-Ewijk is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk immense welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €203

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Slijk-Ewijk zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Moorveld.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de goedkoopste leverancier voor jou. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Slijk-Ewijk


Zo vind je de goedkoopste energie in Slijk-Ewijk

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Slijk-Ewijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Betalen in termijnen
Sublieme acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Nette klantenservice
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel af te sluiten
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel af te sluiten
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Maandelijks bijstellen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Slijk-Ewijk

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Slijk-Ewijk? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je meteen de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Overbetuwe). Een aantrekkelijke partij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Den Andel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Overbetuwe.