Energie vergelijken Hoeven Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Hoeven? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals Allure Energie of Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hoeven? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina blader je door alle details over stroom, gas en licht in Hoeven.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €246

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hoeven? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.553,10
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.673,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.793,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze zoekmachine vergelijk je rap en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Hoeven”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Hoeven:

 1. Eneco
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Hoeven waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Budget Energie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hoeven? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Hoeven zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders hanteren daverende welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €258

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Hoeven zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Dalfsen.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet in een oogopslag de aantrekkelijkste aanbieder voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hoeven


Zo vind je de goedkoopste energie in Hoeven

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Hoeven (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Inzicht in je verbruik
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Jaren actief
Variabele stroomprijzen
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik aanpassen
Interessante acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Betalen in termijnen
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verbruik advies
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Maandelijks bijstellen
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Nette klantenservice
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Sympatieke service
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
3 jarig contract
Mooie aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hoeven

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hoeven? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je zonder problemen de meest goedkope gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Halderberge). Een betaalbare partij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Slijkenburg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Halderberge.