Energie vergelijken Slijkenburg Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Slijkenburg? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen als Eneco of Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Slijkenburg? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Slijkenburg.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €195

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Slijkenburg? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €110 €9,17 €1.600,80
3 jaar Budget Energie €340 €9,44 €1.720,80
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.840,80

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Slijkenburg”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Slijkenburg:

 1. Anode Energie
 2. Fenor
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Slijkenburg waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in het weekend en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Slijkenburg? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Slijkenburg is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen stunten met formidabele welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €156

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Slijkenburg zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Morra.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de aantrekkelijkste leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Slijkenburg


Profiteer van de goedkoopste energie in Slijkenburg

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Slijkenburg (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Vriendelijke service
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Verbruik aanpassen
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Goede service
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Variabele gasprijzen
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
1 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Verschillende contracten
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vaste prijs gas
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Slijkenburg

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Slijkenburg? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij meteen de goedkoopste gas aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Weststellingwerf). Een voordelige organisatie gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Den Bommel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Weststellingwerf.