Energie vergelijken Hollum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Hollum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom zoals Vandebron en Vattenfall. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hollum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je alle info over stroom, gas en licht in Hollum.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €177

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Hollum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €200 €16,67 €1.553,25
3 jaar Oxxio €110 €3,06 €1.673,25
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.793,25

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels deze pagina vergelijk je vluchtig en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Hollum”. Daarnaast kun je sorteren op energie van wind of de zon. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Hollum:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Hollum met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als DELTA.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hollum? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Hollum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden je daverende welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €241

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hollum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elke 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Darp.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt nu de meest goedkope stroomleverancier die past bij jouw situatie. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hollum


Vind de goedkoopste energie in Hollum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Hollum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Persoonlijk advies
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jarig contract
Sublieme acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Nette service
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
3 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Verschillende contracten
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hollum

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hollum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij binnen no-time de meest voordelige leverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Ameland). Een aantrekkelijke partij ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Sloten.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Ameland.