Energie vergelijken Sloten Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Sloten? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Eneco en Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Sloten? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere leverancier ontdek je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Sloten.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €197

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Sloten? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.600,95
3 jaar Eneco €370 €10,28 €1.720,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.840,95

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van deze website vergelijk je gauw en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Sloten”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Sloten:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Sloten waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Powerpeers.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Sloten? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Sloten is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden namelijk serieuze welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €250

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Sloten zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Munnekeburen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest goedkope stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Sloten


Zo vind je de goedkoopste energie in Sloten

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Sloten (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Diverse prijsafspraken
Goede aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
1 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Betalen in termijnen
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Verschillende contracten
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Snel af te sluiten
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Sloten

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Sloten? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij meteen de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (De Friese Meren). Een passende partij gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Den Dungen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Friese Meren.