Energie vergelijken Holtum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Holtum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals Essent en Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Holtum? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Per maatschappij tref je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Holtum.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €224

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Holtum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar Delta €110 €9,17 €1.553,55
3 jaar Delta €170 €4,72 €1.673,55
5 jaar Delta €0 €0 €1.793,55

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Holtum”. Tip: filter nu ook op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Holtum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Holtum waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Essent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Holtum? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Holtum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders stunten met sublieme welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €128

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Holtum zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in De Glind.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest aantrekkelijke energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Holtum


Vind de goedkoopste energie in Holtum

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Holtum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
1 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Behulpzame service
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele stroomprijzen
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Nette klantenservice
Interessante acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Holtum

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Holtum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je moeiteloos de meest voordelige maatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Sittard-Geleen). Een betaalbare gas leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Smilde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Sittard-Geleen.