Energie vergelijken Smilde Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Smilde? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom zoals Anode Energie of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Smilde? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Smilde.

Alle energiemaatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €186

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Smilde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Engie €200 €16,67 €1.601,25
3 jaar Engie €110 €3,06 €1.721,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.841,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van de vergelijker vergelijk je snel & gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Smilde”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Smilde:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Smilde die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Smilde? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Smilde is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hebben gewoonlijk sensationele welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €154

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Smilde zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Naaldwijk.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de goedkoopste stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Doorslaggevend: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Smilde


Profiteer van de goedkoopste energie in Smilde

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Smilde (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
1 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Sympatieke service
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Persoonlijk advies
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Online account
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Aangename service
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Snel oversluiten
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Variabele stroomprijzen
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Smilde

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Smilde? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij binnen een paar seconden de meest voordelige aanbieder. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Midden-Drenthe). Een aantrekkelijke gas leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Den Oever.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Midden-Drenthe.