Energie vergelijken Hommerts Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Hommerts? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Allure Energie en Innova Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Hommerts? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vergelijk je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Hommerts.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €255

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hommerts? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €140 €11,67 €1.553,70
3 jaar Essent €200 €5,56 €1.673,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.793,70

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je razendsnel en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Hommerts”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Hommerts:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Qurrent

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Hommerts waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Huismerk Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hommerts? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Hommerts is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders werken met enorme welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €211

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hommerts zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in De Heen.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de goedkoopste maatschappij voor jou. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hommerts


Profiteer van de goedkoopste energie in Hommerts

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Hommerts (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Meerdere contracten
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
1 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Snel oversluiten
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Goede klantenservice
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Inzicht in je verbruik
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Behulpzame service
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Overstaphulp
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Hommerts

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Hommerts? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij razendsnel de goedkoopste leverancier. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een interessante organisatie kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Snelrewaard.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Súdwest-Fryslân.