Energie vergelijken Hoofddorp Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Hoofddorp? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals De Vastelastenbond of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hoofddorp? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de geldende korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Hier vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Hoofddorp.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €260

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Hoofddorp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €170 €14,17 €1.553,85
3 jaar Oxxio €230 €6,39 €1.673,85
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.793,85

Bij langlopende contracten betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via deze pagina vergelijk je supersnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Hoofddorp”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Hoofddorp:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Hoofddorp met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Leon Zeewolde.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hoofddorp? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Hoofddorp is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders geven namelijk reusachtige welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €173

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hoofddorp zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in De Hoeve.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jou. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Hoofddorp


Zo vind je de goedkoopste energie in Hoofddorp

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Hoofddorp (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Charmante service
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel af te sluiten
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Charmante service
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

ENGIE app
Betalen in termijnen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Contract wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Overstaphulp
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hoofddorp

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hoofddorp? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je in luttele seconden de goedkoopste gasleverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Haarlemmermeer). Een passende aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Soest.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Haarlemmermeer.