Energie vergelijken Soest Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Soest? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals Eneco en Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Soest? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder check je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier check je alle info over stroom, gas en licht in Soest.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €217

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Soest? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €110 €9,17 €1.601,55
3 jaar Eneco €170 €4,72 €1.721,55
5 jaar Eneco €0 €0 €1.841,55

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Soest”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Soest:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Soest waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Endinet Groep.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Soest? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Soest is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen werken met daverende welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €241

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwe maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Soest zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nederland.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de meest goedkope stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Soest


Zo vind je de goedkoopste energie in Soest

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Soest (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
1 jarig contract
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Charmante service
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Betalen in termijnen
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Simpele voorwaarden
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Eenvoudig afsluiten
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Soest

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Soest? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij vandaag nog de meest voordelige leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Soest). Een voordelige maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Deventer.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Soest.