Energie vergelijken Hoogeloon Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Hoogeloon? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals bijv. Energiedirect.nl of Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hoogeloon? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij vergelijk je de kosten per 12 maanden en de geldende korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Op onze website check je alle info over stroom, gas en licht in Hoogeloon.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €222

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hoogeloon? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €240 €20 €1.554,20
3 jaar Budget Energie €300 €8,33 €1.674,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.794,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hoogeloon”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Hoogeloon:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Hoogeloon waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je relatief veel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Pure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Hoogeloon? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Hoogeloon is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je huizenhoge welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €266

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Hoogeloon zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in De Lier.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je checkt meteen de voordeligste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hoogeloon


Stap over naar de goedkoopste energie in Hoogeloon

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Hoogeloon (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Verbruik advies
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Direct overstappen
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Direct overstappen
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Simpele voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Duidelijke voorwaarden
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hoogeloon

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Hoogeloon? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij snel de meest goedkope gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Bladel). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Sonnega.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Bladel.