Energie vergelijken Sonnega Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Sonnega? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers als Vandebron en Qurrent. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Sonnega? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Sonnega.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €273

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Sonnega? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €180 €15,00 €1.601,90
3 jaar Energiedirect.nl €240 €6,67 €1.721,90
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.841,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Sonnega”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Sonnega:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Sonnega waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Clean Energy.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Sonnega? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Sonnega zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen geven jouw daverende welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €237

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Sonnega zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Nes-Heerenveen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest goedkope leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Sonnega


Zo vind je de goedkoopste energie in Sonnega

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Sonnega (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Meerdere contracten
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Betalen in termijnen
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Goede service
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vriendelijke service
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Windtegoed
Meerdere contracten
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vaste prijs gas
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Behulpzame service
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Sonnega

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Sonnega? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je razendsnel de meest betaalbare leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Weststellingwerf). Een goedkope organisatie kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Diever.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Weststellingwerf.