Energie vergelijken Hoogeveen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Hoogeveen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals E.ON of Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Hoogeveen? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Daarna selecteer je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder ontdek je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Via deze website check je bruikbare info over gas, stroom en licht in Hoogeveen.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €255

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Hoogeveen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar NLE €130 €10,83 €1.554,40
3 jaar NLE €340 €9,44 €1.674,40
5 jaar NLE €0 €0 €1.794,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van onze tool vergelijk je vluchtig en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Hoogeveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hoogeveen:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Hoogeveen waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Vandebron.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hoogeveen? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Hoogeveen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas werken met daverende welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €191

 1. Pluis uit wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hoogeveen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in De Mortel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de meest betaalbare maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Hoogeveen


Ontdek de goedkoopste energie in Hoogeveen

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Hoogeveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Betalen in termijnen
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
1 jarig contract
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Contract wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
1 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Simpele voorwaarden
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Hoogeveen

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hoogeveen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je makkelijk de goedkoopste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Hoogeveen). Een betaalbare aanbieder kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Spankeren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Hoogeveen.