Energie vergelijken Hoogwoud Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Hoogwoud? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Budget Energie en Innova Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Hoogwoud? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend tref je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website tref je alle info over stroom, gas en licht in Hoogwoud.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €193

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: lange verbintenissen zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Hoogwoud? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €210 €17,50 €1.554,80
3 jaar Budget Energie €420 €11,67 €1.674,80
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.794,80

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels de vergelijker vergelijk je razendsnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hoogwoud”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Hoogwoud:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Hoogwoud met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder RENDO Netwerken.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Hoogwoud? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Hoogwoud is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk fantastische welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €250

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Hoogwoud zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in De Veenhoop.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest aantrekkelijke energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Hoogwoud


Zo vind je de goedkoopste energie in Hoogwoud

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Hoogwoud (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Verschillende contracten
Sublieme acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Overstapservice
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Snel oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Behulpzame service
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Nette service
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Betalen in termijnen
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Nette klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Variabele stroomprijzen
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Charmante service
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Hoogwoud

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Hoogwoud? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je razendsnel de meest betaalbare maatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Opmeer). Een geschikte partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Sprang-Capelle.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Opmeer.