Energie vergelijken De Veenhoop Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en gauw energieprijzen vergelijken in De Veenhoop? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan leveranciers van stroom zoals bijv. Vandebron of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in De Veenhoop? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vergelijk je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de beschikbare welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina lees je alle details over stroom, gas en licht in De Veenhoop.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €239

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in De Veenhoop? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €220 €18,33 €1.528,60
3 jaar Oxxio €300 €8,33 €1.648,60
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.768,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vlot en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Veenhoop”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in De Veenhoop:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in De Veenhoop met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij NLE.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in De Veenhoop? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio De Veenhoop zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders bieden namelijk immense welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €129

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In De Veenhoop zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Wildervank.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt nu de meest aantrekkelijke energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken De Veenhoop


Stap over naar de goedkoopste energie in De Veenhoop

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu snel de goedkoopste stroom in De Veenhoop (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Overstapservice
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Variabele stroomprijzen
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vriendelijke service
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel af te sluiten
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
3 jarig contract
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Contract wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in De Veenhoop

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in De Veenhoop? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij moeiteloos de meest voordelige gasleverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Smallingerland). Een interessante gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Nieuw Heeten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Smallingerland.