Energie vergelijken De Westereen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in De Westereen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroomaanbieders zoals bijv. Energieflex en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in De Westereen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina tref je alle info over gas, stroom en licht in De Westereen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €218

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in De Westereen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €250 €20,83 €1.528,75
3 jaar EnergieFlex €330 €9,17 €1.648,75
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.768,75

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze website vergelijk je supersnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers De Westereen”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in De Westereen:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van De Westereen met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in De Westereen? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom De Westereen is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden vaak serieuze welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €157

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie aankomende energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In De Westereen zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Willemsoord.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest betaalbare aanbieder voor jouw situatie. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Interessant: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken De Westereen


Vind de goedkoopste energie in De Westereen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in De Westereen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
Flexibele gasprijs
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Charmante service
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Goede service
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Variabele gasprijzen
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Aangename service
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Gemakkelijk oversluiten
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Flexibele stroomprijs
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Goede klantenservice
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in De Westereen

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in De Westereen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij probleemloos de voordeligste gasmaatschappij. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Dantumadiel). Een voordelige organisatie achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Nieuw- en Sint Joosland.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Dantumadiel.