Energie vergelijken Hornhuizen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Hornhuizen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als bijvoorbeeld Essent en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Hornhuizen? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze pagina vind je praktische info over stroom, gas en licht in Hornhuizen.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €236

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hornhuizen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Qurrent €110 €9,17 €1.555,05
3 jaar Qurrent €150 €4,17 €1.675,05
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.795,05

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van deze website vergelijk je rap en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Hornhuizen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Hornhuizen:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Hornhuizen waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Budget Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Hornhuizen? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Hornhuizen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas bieden je serieuze welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €167

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hornhuizen zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in De Wilgen.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest voordelige energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Hornhuizen


Profiteer van de goedkoopste energie in Hornhuizen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hornhuizen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Meerdere contracten
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Variabele gasprijzen
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Maandelijks bijstellen
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Snel af te sluiten
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs gas
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele stroomprijs
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Contract wijzigen
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hornhuizen

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hornhuizen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je binnen mum van tijd de voordeligste gas aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (De Marne). Een interessante organisatie gezien? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken St. Jacobiparochie.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente De Marne.