Energie vergelijken St. Jacobiparochie Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in St. Jacobiparochie? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom zoals Energieflex en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in St. Jacobiparochie? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend zie je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker tref je de prijs per jaar en de optionele welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina check je handige info over stroom, gas en licht in St. Jacobiparochie.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €219

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in St. Jacobiparochie? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €200 €16,67 €1.602,75
3 jaar Qurrent €410 €11,39 €1.722,75
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.842,75

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers St. Jacobiparochie”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in St. Jacobiparochie:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van St. Jacobiparochie waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in St. Jacobiparochie? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats St. Jacobiparochie is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers geven namelijk speciale welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €165

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In St. Jacobiparochie zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nieuw-Balinge.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de goedkoopste stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken St. Jacobiparochie


Overstappen naar de goedkoopste energie in St. Jacobiparochie

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in St. Jacobiparochie (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
3 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Meerdere contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Meerdere contracten
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Online account
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Betalen in termijnen
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Variabele stroomprijzen
Prominente kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Goede klantenservice
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Snel oversluiten
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in St. Jacobiparochie

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in St. Jacobiparochie? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je snel & overzichtelijk de meest goedkope gas aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw woning (het Bildt). Een aantrekkelijke maatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Donderen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente het Bildt.