Energie vergelijken Houten Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Houten? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroomaanbieders als Clean Energy of Leon Zeewolde. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Houten? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is simpel. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je rijke informatie over gas, stroom en licht in Houten.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €255

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Houten? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Engie €140 €11,67 €1.555,20
3 jaar Engie €180 €5,00 €1.675,20
5 jaar Engie €0 €0 €1.795,20

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Houten”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Houten:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Houten waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder DELTA.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Houten? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Houten zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas stunten met formidabele welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €126

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Houten zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in De Zilk.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest voordelige stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Houten


Ontdek de goedkoopste energie in Houten

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Houten (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Utrecht)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Aangename service
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Goede klantenservice
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel af te sluiten
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Hulp bij overstappen
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jarig contract
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Verbruik advies
Aanzienlijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel oversluiten
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede service
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Direct overstappen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Houten

Gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Houten? Met behulp van onze gas-vergelijker check je snel & overzichtelijk de meest betaalbare aanbieder. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gastarieven voor jouw situatie (Houten). Een geschikte gas leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Stampersgat.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Houten.