Energie vergelijken De Zilk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in De Zilk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Energiedirect.nl en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in De Zilk? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je uitvoerige details over gas, stroom en licht in De Zilk.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €188

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in De Zilk? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €150 €12,50 €1.529,00
3 jaar Vattenfall €380 €10,56 €1.649,00
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.769,00

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers De Zilk”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in De Zilk:

 1. Eneco
 2. Engie
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van De Zilk waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij UnitedConsumers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in De Zilk? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom De Zilk is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders hanteren doorgaans aantrekkelijke welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €289

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie nieuwe maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In De Zilk zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Winde.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken De Zilk


Overstappen naar de goedkoopste energie in De Zilk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu razendsnel de goedkoopste stroom in De Zilk (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vriendelijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette service
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Contract wijzigen
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in De Zilk

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in De Zilk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen mum van tijd de meest goedkope aanbieder. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Noordwijkerhout). Een betaalbare maatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Nieuw-Dordrecht.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Noordwijkerhout.