Energie vergelijken Houtigehage Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Houtigehage? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals DELTA of Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Houtigehage? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder check je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je handige info over gas, stroom en licht in Houtigehage.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €184

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Houtigehage? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €150 €12,50 €1.555,25
3 jaar Energiedirect.nl €190 €5,28 €1.675,25
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.795,25

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze pagina vergelijk je vlot en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Houtigehage”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Houtigehage:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Houtigehage die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Houtigehage? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Houtigehage zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen hanteren doorgaans speciale welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €182

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende maatschappij regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Houtigehage zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Dearsum.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Houtigehage


Stap over naar de goedkoopste energie in Houtigehage

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Houtigehage (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vaste prijs stroom
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede medewerkers
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
1 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Goede service
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Overstapservice
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Vaste & variabele prijzen
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
3 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Houtigehage

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Houtigehage? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij probleemloos de meest goedkope gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Smallingerland). Een goedkope gasmaatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Standdaarbuiten.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Smallingerland.