Energie vergelijken Huissen Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Huissen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld DELTA en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Huissen? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieaanbieder. Van elke aanbieder ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina ontdek je bruikbare info over gas, stroom en licht in Huissen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €264

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: langetermijncontracten zijn duurder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Huissen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Eneco €200 €16,67 €1.555,50
3 jaar Eneco €240 €6,67 €1.675,50
5 jaar Eneco €0 €0 €1.795,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je gauw en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Huissen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Huissen:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Huissen waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Essent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Huissen? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Huissen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met sublieme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €190

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Huissen zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Deil.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest betaalbare energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Huissen


Zo vind je de goedkoopste energie in Huissen

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Huissen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Charmante service
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
3 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Online verbruik inzien
Fikse welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Direct overstappen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Online account
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
2 jaar vast of variabel
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijk advies
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Huissen

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Huissen? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je gemakkelijk de meest voordelige leverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Lingewaard). Een goedkope aanbieder achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Stavoren.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Lingewaard.