Energie vergelijken Stavoren Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Stavoren? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders als Essent en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Stavoren? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend kies je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna ontdek je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van elke verstrekker zie je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Stavoren.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €271

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Stavoren? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Eneco €140 €11,67 €1.603,20
3 jaar Eneco €180 €5,00 €1.723,20
5 jaar Eneco €0 €0 €1.843,20

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze pagina vergelijk je snel & gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Stavoren”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door wind of de zon. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Stavoren:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. Qurrent

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Stavoren waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Vrijopnaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Stavoren? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Stavoren is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders bieden vaak goede welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €240

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Stavoren zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Nieuw-Weerdinge.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest betaalbare energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Stavoren


Profiteer van de goedkoopste energie in Stavoren

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Stavoren (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Interessante acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Sympatieke service
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Variabele stroomprijzen
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Online account
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Gemakkelijk oversluiten
Verleidelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Stavoren

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Stavoren? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je binnen mum van tijd de aantrekkelijkste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een voordelige leverancier achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Dordrecht.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.