Energie vergelijken Idsegahuizum Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Idsegahuizum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers als DELTA en Fenor. En het aanbod groeit. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Idsegahuizum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens check je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere aanbieder check je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstpremie. Advies nodig? Op onze website ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Idsegahuizum.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €277

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Idsegahuizum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.556,15
3 jaar NLE €370 €10,28 €1.676,15
5 jaar NLE €0 €0 €1.796,15

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Idsegahuizum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Idsegahuizum:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Idsegahuizum waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Pure Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Idsegahuizum? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Idsegahuizum is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden vaak speciale welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €131

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Idsegahuizum zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Den Ham.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest aantrekkelijke leverancier voor jouw situatie. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Idsegahuizum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Idsegahuizum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Idsegahuizum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Verbruik aanpassen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Flexibele stroomprijs
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Variabele gasprijzen
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Aangename service
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vaste prijs stroom
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Nette service
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Idsegahuizum

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Idsegahuizum? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij makkelijk de voordeligste gasmaatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gastarieven uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een voordelige organisatie aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Sterksel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Súdwest-Fryslân.